Biotensor - NEI Consult - in meer detail

NEI (Neuro Emotionele Integratie) is een methode om emotionele problemen, lichamelijke klachten, onverwerkte incidenten en trauma’s op een effectieve manier definitief op te lossen. Vanuit het onderbewustzijn wordt gewerkt aan blokkades.

Je komt met deze methode snel bij de kern. Je hoeft trauma’s die de oorzaak zijn van klachten niet opnieuw te ervaren of te bespreken. Bij NEI consulten zijn (lange) praatsessies niet nodig en om die reden ervaren mensen en zeker ook kinderen NEI therapie als een zeer prettige methode.

Hoe werkt een NEI Consult?

In jouw leven, in vorige levens of -generaties maak je gebeurtenissen mee waarbij je emoties voelt. Meestal verwerk je deze emoties goed en heb je er geen last meer van. Maar er zijn ook momenten waarop je deze emoties niet goed verwerkt. Dit gebeurt vooral in de kinderjaren, maar ook  daarna of juist tijdens de zwangerschap of in vorige levens of generaties.

Dit komt omdat de grote hersenen in twee helften zijn verdeeld, de linker- en de rechterhersenhelft. De linkerhersenhelft heeft te maken met de ratio, dus het verstand, het denken en het begrip. De rechterhersenhelft met het gevoel, zoals creativiteit, intuïtie en indrukken. Een emotie ontstaat doordat je een bepaalde gebeurtenis meemaakt en dit zich vertaalt in een golf die door je lichaam heen trekt. Die golf wordt door de hersenen opgevangen en vertaalt. De rechterhersenhelft kan deze emotie voelen en via een brug tussen de rechter- en linkerhersenhelft wordt deze emotie begrepen door de linkerhersenhelft.

Maar dit proces verloopt niet altijd zoals het zou moeten verlopen. De golf komt niet altijd goed aan bij de linkerhersenhelft. Vooral bij kinderen op jonge leeftijd is dit het geval. Hun linkerhersenhelft is nog niet helemaal goed ontwikkeld, waardoor ze wel emoties bij een gebeurtenis ervaren, maar nog niet altijd begrijpen wat er precies gebeurt. Maar ook in ons volwassen leven verwerken we niet altijd de emoties goed. Ons lichaam slaat in zo’n geval de emotie op in ons systeem, maar de emotie wordt niet verwerkt in de linkerkant van ons brein. De informatie wordt dan niet goed over de brug tussen de linker- en rechterhersenhelft geleid. Dit zorgt voor blokkades in het lichaam. Deze blokkades worden telkens weer opnieuw getriggerd in ons dagelijks leven, doordat we door allerlei situaties onbewust weer worden herinnerd aan die eerste gebeurtenis die we niet goed hebben verwerkt. De blokkade wordt steeds groter en dit zorgt uiteindelijk voor allerlei klachten op fysiek en/of psychisch gebied.

Door het integreren van de onverwerkte emotie met de gebeurtenis wordt de balans hersteld. In ons onderbewustzijn worden namelijk wel de emoties opgeslagen die de rechterhersenheft heeft gevoeld. Door deze op te sporen, jou er bewust van te maken en middels een integratietechniek, kunnen we deze balans weer herstellen en kan er heling plaatsvinden.

Disclaimer

Het is echter belangrijk om te onthouden dat de biotensor geen vervanging is voor medisch advies en behandeling en dat het belangrijk is om altijd de juiste medische zorg te zoeken voor medische aandoeningen.